Impossible Squat challenge

  • 0
10k-squats-challenge

Impossible Squat challenge

Category : LS Fitness Blog


De impossible squat challenge

Lars Sanen - Personal Trainer TilburgDe enige squat challenge die alleen voor de echte die-hards haalbaar is. Wil je de squat challenge succesvol afsluiten? Bereid je dan voor op dagen vol spierpijn en brandende gewrichten. Het heet natuurlijk niet voor niets de ‘impossible’ squat challenge. Pluspuntje aan het verhaal: Mocht je de squat challenge succesvol afsluiten, dan behoor je tot de groep van elite die je zijn voorgegaan.

De squat challenge is eigenlijk heel simpel. Het enige waar je je tijdens deze uitdaging aan hoeft te houden is het volgende:

  • Je mag niet meer of minder squats uitvoeren dan aangegeven in het schema.
  • Verdeel het aantal herhalingen over de hele dag. Je gaat de squat challenge niet halen door 600 herhalingen in een half uur te stoppen.

Simpel toch? Vergis je niet. Deze uitdaging is zwaar.. erg zwaar! Mocht je na het lezen denken: ‘Kom maar op met die squat challenge’. Dan kun je het schema onderaan het bericht vinden.

Voordat je er aan begint heb ik nog een paar veiligheids tips voor je. Ik heb er natuurlijk niets aan als mijn clienten allemaal geblesseerd afhaken. Ik ben immers geen fysiotherapeut!

  • Stop zodra je lichaam zegt dat het niet verder kan. Spierpijn hoort erbij, maar er is een grens.
  • Zorg voor een bijpassend dieet. De squat challenge vraagt ontzettend veel van je lichaam, en het heeft dus ook de juiste voedingsstoffen nodig om te herstellen.
  • Zorg voor een goede basis. Als dit je eerste ervaring is met fitness oefeningen dan raad ik het je aan deze uitdaging over te slaan. Verander de ‘onmogelijke’ squat challenge in je eigen challenge, en maak er een ‘mogelijke’ squat challenge van. Deel het totaal aantal herhalingen door 10 en ga voor 1.000 squats in 30 dagen. Ook het aantal herhalingen in het schema dien je door 10 te delen.

Mocht je toch voor een andere uitdaging kiezen, klik dan HIER om terug te gaan naar mijn blog overzicht. Mocht je klaar zijn voor de squat challenge, dan vind je hieronder het schema.

Squat challenge - Lars Sanen - LS fitness - Personal trainer Tilburg


Leave a Reply